0003

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is bedoeld voor iedereen die even een moment van rust wil creëren, waarbij lichaam en geest weer in balans komen. Zowel lichamelijke als mentale vermoeidheid, opgehoopte stress en de daarbij behorende spierspanning zullen afnemen. De focus ligt op de rug, nek en schouders waarna de achterkant benen worden gemasseerd. Naar eigen wens zal de massage worden uitgebreid met borst, armen, hoofd. Tijdens de massage zullen wij onze aandacht richten op waar jouw lichaam op dat moment aandacht nodig heeft.

Kenmerken van deze massage

 • Activeren lichaamsbewustzijn
 • Sneller afvoeren van afvalstoffen
 • Aanvoer van voedingsstoffen
 • Betere energiestroming
 • Algehele ontspanning
Meest gekozen behandeltijd

60 minuten

0002

Sportmassage

Sportmassage is voornamelijk gericht op de conditie en onderhoud van de spieren bij veelvuldige inspanning. De spieren worden los gemaakt voor meer bewegingsvrijheid, betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, vocht en opgehoopte melkzuren in het spierweefsel, waardoor blessures voortijdig kunnen worden voorkomen en spieren sneller herstellen.

Het heeft een preventieve werking tegen verzuurde spieren en overbelasting. Sportmassage kan dus zowel vóór het sporten als warming up, maar ook na de inspanningsactiviteiten worden toegepast.

Kenmerken van deze massage

 • Ontspanning van verzuurde gebieden
 • Loslaten van verkramping
 • Snel lichamelijk herstel
 • Impuls tot zelfhelend vermogen
 • Afvoer van melkzuur en aanvoer van bouwstoffen
 • Op gang brengen doorbloeding
Meest gekozen behandeltijd

45 of 60 minuten

0001

Triggerpoint massage

Triggerpointmassage is gericht op de ontspanning van verkrampte spiervezels en myogelose. Door verschillende oorzaken kan een spier verdikt zijn. Als deze verdikking zorgt voor een afgeleide pijn ergens anders in het lichaam, zoals hoofdpijn of tinteling of uitval van delen van het bewegingsapparaat, dan is er sprake van een triggerpoint.

De behandeling is zeer plaatselijk en met stevige druk. De te behandelen delen worden eerst goed warm gemasseerd en daarna zal lokaal en precies behandeling plaatsvinden per triggerpoint.

Kenmerken van deze massage

 • Ontspanning van verkrampte gebieden
 • Oplossen van verdikte spierdelen
 • Vermindering van afgeleide pijn
 • Afvoer van melkzuur
Meest gekozen behandeltijd

45 of 60 minuten in combinatie met sportmassage

duo-massage

Duo massage

Een duo massage is primair gericht op ontspanning, waarbij twee personen tegelijkertijd genieten van een rustgevende massage in dezelfde ruimte. Deze sessie wordt verzorgd door twee verschillende masseurs. Hoewel het een ontspanningsmassage is, is er ruimte voor maatwerk in overleg met de cliënt.

Zo kunnen specifieke voorkeuren of behoeften worden besproken en aangepast, waardoor de massage-ervaring volledig op de individuele wensen wordt afgestemd. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Hotstone- of zwangerschapsmassage graag vooraf bij de boeking in het opmerkingenveld vermelden, dit in verband met voorbereiding.

Bij de boeking worden de op dat moment aanwezige masseurs automatisch gegenereerd. De eerste masseur wordt zichtbaar tijdens de boeking, de tweede masseur is afhankelijk van diens werkrooster. Het is dus niet mogelijk om vooraf masseurs naar keuze te boeken.

Kenmerken van deze massage

 • Twee personen worden tegelijkertijd gemasseerd in dezelfde ruimte.
 • Voor elke persoon is er een aparte masseur aanwezig.
 • De massage kan aangepast worden aan individuele wensen en behoeften.
 • Ook mogelijk voor ouder en kind.
Meest gekozen behandeltijd

60 minuten per persoon

zwmassage

Zwangerschapsmassage - keuze uit zijligging of buikligging

Massage geheel afgestemd op de zwangerschap waarbij rekening wordt gehouden met de belastbaarheid van het lichaam. Tijdens de zwangerschap verandert er veel op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Onder invloed van hormonen verweken de bindweefsels die buiten de zwangerschap het bekken stevig bij elkaar houden. Hierdoor kan rugpijn en bekkenpijn ontstaan. Ook kunnen klachten als beenkramp, vermoeide benen of oedeem gedurende de zwangerschap voorkomen.

Uit onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn. Daarnaast verminderd massage de aanmaak van stresshormonen en zorgt voor minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

De massage kan worden ondergaan vanaf 14 weken van de zwangerschap tot aan de bevalling. Overleg met de verloskundige of een massage in jouw situatie bevorderlijk is. Zo mag er bijvoorbeeld niet gemasseerd worden bij hartklachten, trombose of een te hoge bloeddruk. Voor de massage zal een aangepaste anamnese worden afgenomen.

Kenmerken van deze massage

 • Zeer ontspannend voor zowel moeder als kind
 • Verbetering van de bloedcirculatie
 • Postnatale massage helpt om sneller te herstellen na de bevalling
 • Keuze uit massage in zijligging of buikligging. Bij de buikligging wordt gebruik gemaakt van een body cushion, deze speciaal daarvoor bestemde kussen heeft uitsparingen bij de buik en borsten voor een optimaal ligcomfort
Meest gekozen behandeltijd

60 minuten

vvs-thumb

Spatadertherapie

Spatadertherapie is een effectieve en aangename manier om spataderen te behandelen. Deze specifieke therapie is een vriendelijk alternatief voor de reguliere behandelmethodes. Spatadertherapie is een pijnloze behandeling van spataderen die bovendien kan voorkomen dat nieuwe spataderen ontstaan. De therapie bestaat uit 10 massage’s en doet u oefeningen. Gedurende 4 weken wordt u wekelijks gemasseerd waarna er afgebouwd wordt naar tweewekelijks en driewekelijks. Door daarnaast een aantal tips tegen spataderen op te volgen, kunt u er zelf actief voor zorgen dat de spataderen en klachten sterk verminderen. Spatadertherapie is uitermate geschikt voor zwangeren met spataderklachten.

Lees hier meer over de behandeling en kosten.

Kenmerken van deze massage

 • Verbetering van de doorbloeding
 • Na een aantal weken zullen klachten als pijn, vermoeidheid, kramp beduidend afnemen en uiteindelijk verdwijnen
 • Zichtbare spataderen zullen verminderen of zelfs (gedeeltelijk) verdwijnen
Gekozen behandeltijd

60 minuten

90 minuten inclusief intake (bij 1e afspraak)

OM_Dry-Needling

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de behandelaar spieren, of delen van spieren, ’triggert’ met behulp van dunne naalden. Op deze manier worden verhardingen en verkrampingen in de spieren behandeld met als doel die (langdurig) te laten ontspannen. Spierspanning zorgt in veel gevallen voor afgeleide pijn.

De behandeling wordt met acupunctuur naalden uitgevoerd en is zo goed als pijnloos. Dry Needling is geen acupunctuur maar in bepaalde gevallen zullen de zogenaamde ah-shi punten (energiepunten) wel in de behandeling worden meegenomen. Tijdens de behandeling gaat de therapeut met de cliënt op zoek de spanning in de spieren om deze te ’triggeren’ waarna een opgebouwde ’twitch’ van de spier de spanning zal wegnemen. Door verschillende punten te behandelen kan pijn worden beheerst en weggenomen. Zo kan dry needling worden toegepast bij een tennis- of golferselleboog. Maar ook hoofdpijn (vanuit de nek), schouderklachten, pijnklachten in benen en voeten kunnen worden weggenomen met deze techniek.

Oostland Massages voert de Dry Needling uit volgens de Trigger Needling Concept© methode. Deze behandeling op zichzelf worden uitgevoerd maar is ook goed in te passen in een massagebehandeling. Samen met de cliënt wordt besproken wat de klachten zijn en een behandelplan op maat gemaakt.

Kenmerken van deze behandeling

 • Pijnbestrijding
 • ontspannen van spieren
 • opheffen van blokkades
Meest gekozen behandeltijd

30 minuten

0021

Deep tissue massage

Deep tissue massage, vertaald diep weefsel massage, is een intense massagetechniek die gebruikt wordt bij chronische diepliggende problemen. Verklevingen, verkramping van spiervezels, chronische spanning en spierspasmen kunnen met deze techniek worden behandeld. Hoewel de grepen bij deze behandeling lijken op die van sport- en triggerpoint massage, zijn de bewegingen langzamer en meer gericht op de diepere lagen van het weefsel. De behandeling zorgt ook voor verlaging van de bloeddruk en hartslag en vermindert de aanmaak van stresshormoon waardoor je na de massage makkelijker kunt ontspannen.

Kenmerken van deze massage

 • Ontspanning van diep liggende weefsels
 • Verlichting van chronische probleemgebieden
 • Beter ontspannen
Meest gekozen behandeltijd

45 of 60 minuten

bindweefsel-web

Bindweefselmassage

Bindweefsel (ook wel fascia genoemd) is zacht rekbaar weefsel dat zich overal in het lichaam bevindt. Het geeft stevigheid, elasticiteit en soepelheid aan de huid, maar ook in en om de spieren. Bindweefsel heeft een steunende functie en is ook belangrijk als verbinding tussen weefsels en organen.

Orgaanspecifieke problemen kunnen tot uiting komen middels veranderingen in de spanning van het bindweefsel. Vanuit de ruggenmergzenuwen worden verschillende structuren geïnnerveerd, deze structuren staan (als segment) in relatie tot elkaar. Bij een disbalans ontstaat er een verhoogde weefselspanning, dit zorgt voor een verstoorde doorbloeding waardoor vrij bewegen lastiger wordt. Een reactie hierop is dat het weefsel gaat verkleven wat uiteindelijk pijn en stijfheid veroorzaakt. 

Bindweefselmassage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. Het is een intensieve massage met als doel afname van spanning in de huid, verbetering van de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Technieken die worden toegepast variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. De massage kan hierdoor gevoelig zijn.      In overleg met de masseur wordt de duur en intensiteit van de behandeling afgestemd. Vooraf vindt er een bindweefselonderzoek plaats om de conditie van de huid en het daaronder gelegen onderhuids bindweefsel te kunnen bepalen. 

Kenmerken van deze massage

 • Ontspanning in de huidlagen en bijbehorende zones
 • Stimulatie van de doorbloeding en verbetering huidconditie
 • Losmaken van verklevingen en blokkades
 • Stressreductie
 • Afvoeren van afvalstoffen
Meest gekozen behandeltijd

30 of 45 minuten

Hotstone

Hotstone massage

Een hotstone massage is een ontspannende vorm van massage waarbij verwarmde stenen worden gebruikt om spanning en stress in het lichaam te verminderen. Deze fijne wellnessbehandeling combineert de voordelen van zowel warmtetherapie als massagetherapie.

Tijdens een hotstone massage worden gladde, platte stenen verwarmd tot een comfortabele temperatuur en op strategische punten op het lichaam geplaatst. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren, waardoor deze ontspannen en losser worden. De masseur kan ook de stenen in de handen houden en ze gebruiken om zachte, vloeiende bewegingen over de huid te maken, waardoor de warmte diep in de spieren wordt gemasseerd.

De voordelen van een hotstone massage zijn divers. Het kan helpen bij het verminderen van stress en spanning, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlichten van spierpijn en het bevorderen van ontspanning. Mensen ervaren vaak een diep gevoel van welzijn na deze behandeling.

Kenmerken van deze massage

 • Verbetert de doorbloeding van de spieren
 • Diepe ontspanning
 • Verbetering van bloedcirculatie
 • Spierpijn verlichten
 • Losmaken van spieren
Meest gekozen behandeltijd

60 minuten

cupping_thumb

Cuppingmassage

Cuppingmassage is een vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. In deze massagetechniek wordt gebruik gemaakt van siliconen cups welke over het lichaam worden bewogen. Door het creëren van een zuigende werking aan de huidoppervlakte wekt de massage het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen op. Het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt de bloedtoevoer met zuurstof naar stagnerende spieren en huid. Het genezingsproces wordt met cupping versneld door de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Tevens wordt de doorstroming van de levensenergie gestimuleerd.

Door de stimulatie kan het behandelde gebied rood worden, dit is een teken dat de doorbloeding goed op gang gebracht wordt. In sommige gevallen kan het nodig zijn de cup langer plaatselijk te laten staan, hierdoor kan er een diepe en geconcentreerde “Cup Kiss” worden gevormd. De rood/paarse verkleuring op de huid geeft een intense stagnatie van de lichaamsvloeistoffen en toxines (afvalstoffen) weer op dat gebied. De rode plekken verdwijnen binnen een aantal uur tot een paar dagen.

Cupping is uitermate geschikt bij spierspanningen, verkleefd littekenweefsel, als ondersteuning van anti-cellulite behandelingen en doorbloedingsproblemen. Bij fibromyalgie en andere reumatische aandoeningen wordt deze massagevorm met succes toegepast. Een cuppingmassage is een stevige, stimulerende massage en niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken of mensen die snel blauwe plekken krijgen. De massage wordt afgeraden tijden de zwangerschap.

Kenmerken van deze massage

 • Verbetert de doorbloeding van de huid
 • Snellere afvoer van gifstoffen en afvalstoffen
 • Maakt verklevingen los
 • Kalmerend effect op het zenuwstelsel
 • Helende en ontspannende werking
Meest gekozen behandeltijd

30, 45 of 60 minuten

0006

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage is een combinatie van fysieke massage en energetische massage. Het doel van de behandeling is om de doorstroming van levensenergie (Qi) te stimuleren. Teveel of tekort aan spanning in huid-, bind-, spier-, of orgaanweefsel, blokkeert de doorstroming van deze energie. Dit geld ook voor de gewrichten.

Om deze blokkades op te heffen werkt de masseur met massagegrepen die direct het gespannen weefsel losmaken, en met polarisaties. Polarisaties zijn verbindingsgrepen die inwerken op het vrij doorstromen van de energie. Ademhaling versterkt de werking van de polariteitsmassage. Daarom zal de ademhaling bij de massage worden betrokken. Deze holistische massage werkt op zowel het mentale, fysieke, emotionele en spirituele vlak. Dit heeft als gevolg dat tussen alle vlakken de balans wordt hersteld.

Kenmerken van deze massage

 • Levensenergie in beweging zetten
 • Bewustwording van spanningsvelden
 • Terug naar de natuurlijke beweging in jezelf
 • Gericht op de vijf elementen; aarde, water, vuur, lucht en ether
Meest gekozen behandeltijd

60 of 90 minuten

0013

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage is Hawaiiaanse massage. Dit is een behandeling met veel warme olie. Hierdoor is het noodzakelijk om zonder ondergoed behandeld te worden. Door middel van een Lomi Lomi laken blijven tijdens de massage delen van het lichaam bedekt. Op de massagetafel ligt een oliebestendig hoeslaken. Het volledige lichaam wordt gemasseerd met lange vloeiende bewegingen. De massagetherapeut werkt veel met de onderarmen en handen. Lomi Lomi massages reflecteren de bewegingen en ritmes van de natuur en dan met name de krachtige maar tegelijk ook milde oceaangolven of verfrissende watervallen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de interne balans en harmonie in het lichaam herstellen, waardoor je je als herboren voelt!

Kenmerken van deze massage

 • Stimuleren van de natuurlijke energiestroom in het lichaam
 • Rustige ritmische massage
 • Zeer ontspannend en harmonieus
Meest gekozen behandeltijd

60 of 90 minuten

0009

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage werkt met reflexpunten in de voeten die zo de corresponderende organen en lichaamsonderdelen te stimuleren. Voetreflex brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt weerspiegelt dit zich in de voeten. Als de verstoringen in de betreffende gebieden zijn opgeheven kan het lichaam zichzelf genezen. Naast afvalstoffen die tijdens een behandeling worden afgevoerd kunnen ook emoties en geestelijke spanningen loskomen en worden verwerkt.

Kenmerken van deze massage

 • Verbeterde energiestroom door stimulering van de meridianen
 • Holistische benadering
 • Spreekt het zelfhelend vermogen aan

De volgende klachten en/of problemen kunnen worden behandeld:

 • Hoofdpijnklachten (zoals migraine of stressgerelateerde hoofdpijn)
 • Spijsverteringsklachten
 • Hormoonhuishouding
 • Ademhalingsstelsel
 • Vermoeidheid
 • Stress en spanningen
Meest gekozen behandeltijd

45 minuten in combinatie met ontspanningsmassage benen

energetische_massage

Energetische massage

Een energetische massage is een holistische behandeling. Dit wil zeggen dat er naast het fysieke aspect, ook aandacht wordt besteed aan de emotionele, mentale en energetische balans. In een zachte en liefdevolle bedding wordt er contact gemaakt. Verwacht aanrakingen met intentie en warmte, in verbinding met elkaar.

Door middel van zachte strijkingen, bewegingen en aanrakingen, in combinatie met energetische begeleiding, kan het lichaam op veilige wijze openstellen en in een ultieme staat van ontspanning komen. Dit brengt niet alleen de spieren en het zenuwstelsel tot rust, maar creëert ook ruimte voor emoties, gedachten, overtuigingen die gezien en gevoeld mogen worden. Dit alleen al kan veel verlichting bieden en het evenwicht herstellen. Door middel van energiewerk wordt hierbij extra steun gegeven en kan ook de (levens)energie weer vrijer stromen.

Het is een liefdevolle behandeling, die óók heel veel verlichting kan geven aan fysieke klachten, aangezien het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Er wordt tijdens deze massage gebruik gemaakt van massage technieken i.c.m. reiki en andere energetische behandelmethodiek.

Kenmerken van deze massage

 • Diepe staat van lichamelijke en geestelijke ontspanning
 • Zachtheid, verstilling en verbinding
 • Holistische benadering: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel.
 • Massage i.c.m. energiewerk

Bij de volgende klachten

 • (ernstige) vermoeidheid
 • emotionele/mentale/fysieke klachten
 • piekeren, stress en (over)spanning
 • angst en depressie
 • opgejaagd of onbestemd gevoel
Meest gekozen behandeltijd

60 en 90 minuten

Classic,,Therapeutic,Massage,On,The,Shoulder,Blades,And,Back,With

Rug- Nek Schoudermassage

Bij deze massage wordt de focus gelegd op rug, nek en schouders. Deze massage heeft een positief effect op hoofdpijnklachten, die vaak het gevolg zijn van (onbewuste) aanspanning van de spieren in de schouders en nek. Doordat we tegenwoordig veel achter de computer zitten of op mobiele telefoon is de doorbloeding in dit gebied niet optimaal. Ook door hoge prestatieverwachtingen van onze omgeving of onszelf worden deze spieren teveel belast, een gevoel van ‘druk op de schouders’. Het doel van de massage is om pijnklachten te verminderen en spieren weer te laten ontspannen, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende massagetechnieken.

Kenmerken van deze massage

 • Anti stress
 • Zeer effectief bij hoofdpijnklachten
 • Mentale ontspanning
 • Verbeterde doorbloeding
Meest gekozen behandeltijd

30, 45 of 60 minuten

0019

Stoelmassage

Stoelmassage is een massagevorm welke wordt uitgevoerd op een speciale massagestoel waarbij de kleding aan kan blijven. Door middel van het uitoefenen van druk op de zogenaamde meridianen, die op hun beurt weer in contact staan met de werking van de inwendige organen, worden blokkades opgeheven in de energiebanen.

Deze korte massage van 20 minuten is uitermate geschikt om binnen een bedrijf op de werkplek toe te passen. Vooral voor de zakelijke en dienstverlenende sector, met hoge werkdruk en vaak een eenzijdige werkhouding is een stoelmassage een welkom ontspanningsmoment in de dagelijkse drukte.

Kenmerken van deze massage

 • Binnen 20 minuten weer ‘opgeladen’
 • Laagdrempelig, kleding kan aanblijven
 • Reduceert stress en ziekteverzuim
 • Verbetert het concentratievermogen
 • Bevordert de productiviteit en het werkplezier
Meest gekozen behandeltijd

20 minuten

Offerte aanvraag


Boek direct en eenvoudig

 1. Maak een keuze uit een van onze behandelingen, selecteer datum en tijd.
 2. Kies vervolgens de gewenste masseur.

Afspraken kunnen online worden geboekt tot twaalf uur voor aanvang van de te boeken afspraak.

De afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

Afspraken op kortere termijn?
(binnen twaalf uur voor aanvang)

Neem telefonisch contact op met
06 21 21 54 54